Förberedande grupp, svenska som andraspråk, 4-8 år

Här ges elever förutsättningar att utveckla sin svenska i tal- och skrift och ge dem en bättre tilltro till sin språkförmåga inför skolstarten. Undervisningen vänder sig till de familjer vars barn har svenska som andraspråk men som av olika anledningar kanske inte har möjlighet att underhålla svenskan till vardags.

Den förberedande gruppen ger eleverna de kunskaper som de behöver för att börja i svenska skolans första klass. Utifrån elevens kunskapsnivå inriktar sig undervisningen på att motivera barnen och ge dem språkligt självförtroende. Vi vill på ett lustfyllt sätt stimulera elevernas intresse för att läsa, tala och skriva på svenska tillsammans med klasskompisar. På detta sätt skapas en gemenskap och trygghet inför övergången till svenska skolans Grupp 1.

Utöver lektioner varje vecka anordnar skolan även aktiviteter som Luciatåg och vår- och höstutflykter.

Undervisningen sker på onsdagkvällar vid Tokyo International School (TIS) i Minami-Azabu. Karta

Anmälningsprocessen

Innan man skickar in anmälan är det bäst att kontakta huvudlärare eller sekreterare på skolan. Det finns möjlighet att prova på några lektioner innan man bestämmer sig.

Uppträdande vid ambassaden vid 150-årsjubileumet av de diplomatiska relationerna mellan Japan och Sverige Skolkören sjunger under Skandinaviska julbalen Besök och föreläsning från Svenska Paralympiska komittén Luciauppträdande i Metsä Village (Muminparken) utanför Tokyo Gruppbild från höstutflykten 2020. Föräldrar försöker stoppa pinne i glaset. (Vid årligt utflykt, HT20) Klassisk (sop)-säckhoppning vid årlig utflykt (HT20) lussebullar.jpg

Kontakt

Kontakta skolan om du vill veta mer om skolan.